U Prokuplju, 03.12.2011. godine, održan je Jesenji aikido seminar koji je vodio gospodin Radivoje Janković, 4 dan Hombu dojo fukushidoin AFS. Na seminaru je učestvovalo oko 50 aikidoka iz Prokuplja, Pirota, Vlasotinca i Niša.

01 thumb02 thumb03 thumb
Na
prvom treningu je prikazan ofanzivni način rada sa nožem i tanto dori. Na jedinstven i zanimljiv način prisutni su mogli da nauče osnovne vežbe i napredni rad tanto – a. Rade je pokazao da osim izvanredne tehnike ima i originalnu metodiku predavanja, koja omogućava svima da u najkraćem roku dovedu svoju tehniku do praktično primenljive forme.

04 thumb08 thumb05 thumb
Drugi trening je bio posvećen telesnim tehnikama. Rađene su tehnike u ushiro wase. Kroz koshi nage tehniku na napade katatetori kubishime, ushiroryokatatori i ushiroryotetori Rade je pokazao kako ispravi najčešće greške koje su prisutne kod izvođenja tehnika katame i nage wase. Uporedo sa treningom starije grupe održavani su treninzi za decu koje je vodila Marija Milosavljević 1.DAN.

06 thumb09 thumb07 thumb
Nakon izvanrednih treninga, kako to uvek biva, održano je i polaganje na kome je 25 kandidata iz Prokuplja, Pirota i Vlasotinca je polagalo za zvanja od 6.-2. kyu-a. Osim nekoliko sugestija kandidatima koji su polagali za 6. kyu nije bilo zamerki na rad ostalih kandidata, sto ukazuje na to da su treneri odradili dobro svoj posao i da se aikido razvija u dobrom pravcu.

Uz čestitke kandidatima koji su položili završeno je višečasovno vežbanje druženje i uz dogovor da se ponovo okupimo u Prokuplju u maju mesecu.

Jugoslav Stanković, 2 DAN trener aikido kluba Prokuplje


Srpski
English